FIN Student - projekt koji želi podići financijsku pismenost studenata

Hrvatska udruga mladih pokrenula je projekt FIN Student (financijski obrazovan student) s ciljem da sudionicima pruži set znanja i vještina iz područja financijske pismenosti. Projekt će sadržavati predavanja, edukacije, radionice te debatu. 

HANFA je provela istraživanje koje pokazuje da je polje financija kod velike većine ljudi nepoznanica. Indikatori tih istraživanja su prezaduženi odrasli koji neadekvatno podučavaju svoju djecu i dovode ih u rizik da i oni kao odrasli građani budu zaduženi. Mladi se od najranije dobi susreću sa novcem, a obrazovni sustav ne nudi adekvatno financijsko obrazovanje niti na jednoj razini formalnog obrazovanja. 

Posljedice su loše poslovne odluke, pad prihoda, zaduženost i u konačnici gubitak radnog mjesta. Svrha je kroz opću edukaciju podići kvalitetu života te ih upozoriti na preuzimanje odgovornosti za vlastite financije.

Projekt je koncipiran kao dvodnevna radionica 28. i 29.03.2018., a održat će se u prostorijama Hrvatske udruge mladih-HUM na adresi Frane Petrića 4, 3.kat.

Radionice i edukacije su besplatne.

Prijaviti se možete ovdje.

 

© AUTORSKO PRAVO NOVAC ZA SVE 2017. RAZVOJ I DIZAJN MEDIA4WIN D.O.O.

Search