Nakon Štedbanke i Primorska banka ide u likvidaciju

Klijenti Primorske banke ne moraju strahovati za svoje depozite budući da je banka likvidna i isplata depozita nije upitna, izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Primorske banke Jože Perić.

Hrvatska narodna banka potvrdila je Novom listu da su većinski dioničar i Uprava Primorske banke d.d. najavili mogućnost donošenja odluke o redovnoj likvidaciji kreditne institucije odnosno prestanku poslovanja.

Vijest je potvrdio i predsjednik Nadzornog odbora Primorske banke Jože Perić koji kaže da je sve pod kontrolom te da se ne radi ni o kakvim problemima i slično, već je većinski vlasnik odlučio svoje poslovanje preseliti izvan Hrvatske.

Klijentima Primorske banke u Rijeci, gdje joj je sjedište, te u Zagrebu, gdje banka ima poslovnicu, već stižu obavijesti da banka prestaje s poslovanjem, te su pozvani sve svoje poslove s bankom u dogledno vrijeme privedu kraju.

"Banka je likvidna, klijenti se pozivaju kako bi se svi poslovi priveli kraju, depoziti su sigurni, isplata nije ni najmanje upitna, i sve teče po zacrtanim procedurama i dinamikom koja je predviđena, a predviđeno je da cijeli proces do zatvaranja traje nekoliko mjeseci, negdje do lipnja", izjavio je Perić za Novi list.

© AUTORSKO PRAVO NOVAC ZA SVE 2017. RAZVOJ I DIZAJN MEDIA4WIN D.O.O.

Search