Znamo kojim medijima Todorićeva agencija najviše duguje

Od agencije za zakup i planiranje medija Unex Media, koja je bila u suvlasništvu Agrokora, vjerovnici potražuju 110 milijuna kuna, pokazuje rješenje zagrebačkog Trgovačkog suda o utvrđivanju tražbina vjerovnika u predstečajnom postupku.

Najviše Unex Media duguje Agrokoru i to 26 milijuna kuna te Erste faktoringu (24,8 milijuna kuna) i Zagrebačkoj banci (20 milijuna kuna).

Potraživanja velikih medijskih kuća prema agenciji Unex Media, kojoj je nekad bio suvlasnik Ivica Todorić iznose oko 25 milijuna kuna. HRT potražuje 13,6 milijuna kuna, Nova TV 7,5 milijuna kuna, RTL oko 2,2 milijuna kuna, a Hanza Media 950 tisuća kuna i Večernji list oko 630.000 kuna.

Unex Media osporila je tražbine za koje ne postoji ovršna isprava i to, prije svega, Agrokoru u iznosu većem od 48 milijuna kuna, ali i Tisku u iznosu od 6,25 milijuna kuna i Zagreb plakatu, koji osim utvrđene tražbine od 7 milijuna kuna ima i osporenu tražbinu od gotovo 5,7 milijuna kuna.

NovaTV izgubila pravo na povrat 25,1 milijun kuna

Kako pokazuje rješenje Trgovačkog suda, među osporenim tražbinama ističe se i ona NoveTV u iznosu od 25,1 milijun kuna za koju se kaže da je “plaćena (namirena) mjenicama koncerna Agrokor d.d., što je vidljivo iz prijave tražbine vjerovnika Agrokor d.d. iz koje proizlazi da je vjerovnik Nova TV d.d. zahtijevao plaćanje temeljem navedenih mjenica”, te kako je “vjerovnik prijavio tražbine s osnove računa koji su plaćeni mjenicama pa stoga više ne postoji tražbina dužnika s te osnove”.

Kako se ističe u rješenju, vjerovnici osporenih tražbina za koje ne postoji ovršna isprava upućuju se na parnicu protiv dužnika radi utvrđenja osporene tražbine.

Navedene svote nisu ukupan dug Agrokora i njegovih tvrtki prema medijima.

Hina podsjeća kako se u medijima isticalo da je Unex Grupa prisutna na tržištu već 25 godina, dok je Unex Media prva tržišna agencija za zakup i planiranje medijaUnex Grupa je vodeća marketinška tvrtka u Hrvatskoj, ujedno i najveći zakupac medija na tržištu kroz povezano društvo Unex Media kojem je Agrokor, kako je navedeno u sudskom registru, do prosinca 2012. bio suvlasnik i osnivač.

Obje tvrtke – Unex Mediju i Unex Grupu, do pokretanja predstečaja vodila je direktorica Andrea Šumanovac, koja je na sjednici Udruženja marketinga Hrvatske gospodarske komore u veljači jednoglasno izabrana za predsjednicu Udruženja marketinga HGK-a od 2017. do 2020.

© AUTORSKO PRAVO NOVAC ZA SVE 2017. RAZVOJ I DIZAJN MEDIA4WIN D.O.O.

Search