Kovačević: Raznolikost zaposlenika potiče našu inovativnost i konkurentnost

I u Hrvatskoj je konačno zaživjela Povelja o raznolikosti, a u četvrtak su je u Zagrebu potpisale 34 tvrtke i organizacije. Povelja o raznolikosti je dokument koji potpisuju poslovne i druge organizacije čime se obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju.

Nositelj projekta je Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR). Povelja o raznolikosti u Hrvatskoj slijedi uspješne modele iz drugih Europskih zemalja, a temelji se na skupu načela dobrovoljno prihvaćenih od strane potpisnika u svrhu promocije raznolikosti, nediskriminacije, uključivosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu. Potpisivanjem Povelje, potpisnik prihvaća javno podržavati, štititi i razvijati raznolikost u svojoj organizaciji i svom lancu vrijednosti. Povelju mogu potpisati velika, mala i srednja poduzeća, nevladine organizacije, javne ustanove, poslovna udruženja, akademske institucije, itd.

Cilj je prepoznati politiku raznolikosti kao strateško sredstvo, izvor napretka, kreativnosti i inovativnosti; promicanje ravnopravnosti svih zaposlenika neovisno o spolu, spolnoj orijentaciji, rasnom ili etničkom podrijetlu, vjeri ili uvjerenju, invaliditetu, dobi i drugo te poboljšanje gospodarskog učinka.

Kovačević: Ericsson njeguje kulturu poštivanja svih pojedinaca

Među tvrtkama koje su potpisale Povelju o raznolikosti je i Ericsson Nikola Tesla čija je predsjednica Uprave Gordana Kovačević i ambasadorica Povelje, koja u izjavi za Novac za sve ističe kako joj je iznimno drago što ENT i ona sudjeluju u ovom projektu.

"Sigurna sam da će nam ovaj projekt pružiti priliku razmjene pozitivnih iskustva s ostalim tvrtkama, javnim institucijama i hrvatskom javnošću. U kompaniji Ericsson Nikola Tesla prihvaćamo i potičemo raznolikost. Godinama kontinuirano razvijamo organizacijsku kulturu koja potiče raznolikost jer naše zaposlenice i zaposlenici sa svojom raznolikošću i inovativnošću doprinose uspjehu naše kompanije", naglašava Kovačević.

Dodala je i da je Ericsson Nikola Tesla dio korporacije Ericsson koja ima više od 110.000 pojedinačnih perspektiva, osobnih iskustava i jedinstvenih uvjerenja; koja posluje u 180 zemalja s 168 zastupljenih nacionalnosti i 193 jezika.

"Ericsson njeguje kulturu poštivanja svih pojedinaca zbog njihovih vještina i doprinosa, te nastoji osigurati jednako postupanje prema svima, bez obzira na dob, vjeru, nacionalnost, etničku pripadnost, fizičku kondiciju, spol ili rodnu orijentaciju. U kompaniji Ericsson Nikola Tesla kontinuirano razvijamo radno okruženje u kojem će se svi naši zaposlenici osjećati cijenjeno i dobrodošlo i u kojem će svaki pojedinac imati mogućnost osobnog razvoja do svog punog kapaciteta. Raznolikost kultura, mišljenja i opredjeljenja inspiriraju nas i potiču našu inovativnost te doprinose našoj konkurentnosti na globalnom tržištu. Svoja iskustva rado ćemo podijeliti sa svim sudionicima u projektu Povelje o raznolikosti Hrvatska", poručuje Kovačević.

Tko je potpisao, tko su ambasadori Povelje

Povelju su potpisala ili su o njenom usvajanju donijela odluku 34 poduzeća i organizacije:

AD Plastik, AquafilCRO, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Coca Cola HBC Hrvatska, DNV GL, Dvokut Ecro, Ericsson Nikola Tesla, Hartmann Hrvatska, Hauska i Partner, HEP, Holcim Hrvatska, Hrvatski Telekom, Hrvatska udruga poslodavaca, IKEA, Ilirija Biograd, INA, Končar institut za elektrotehniku, Messer Croatia Plin, Oriflame Kozmetika Croatia, OTP banka Hrvatska, Podravka, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Privredna banka Zagreb, PwC, Regeneracija, Schneider Electric, Securitas, Splitska banka, Tele 2, Valamar Riviera, Vetropack Straža i Ured pučke pravobraniteljice.

Povelji o raznolikosti će moći i dalje pristupati sva zainteresirana poduzeća i organizacije. Budući potpisnici Povelje trebaju HR PSOR-u iskazati svoju namjeru i dostaviti službeni dokaz o usvajanju Povelje. HR PSOR će organizirati radionice i savjetovanje za sve koji su usvojili Povelju kao i za druge zainteresirane organizacije.

Povelja o raznolikosti (Diversity Charter) je inicijativa pokrenuta u 16 zemalja Europske unije, a financira je Europska komisija. Povelja o raznolikosti Hrvatska razvijena je u sklopu zajedničkog projekta Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) s partnerima iz Slovenije i Rumunjske. Ambasadori Povelje o raznolikosti Hrvatska su Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla, Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik, Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirija Biograd, John Gasparac, predsjednik Uprave PwC Hrvatska i Daria Mateljak, direktorica Hauska i Partner.

© AUTORSKO PRAVO NOVAC ZA SVE 2017. RAZVOJ I DIZAJN MEDIA4WIN D.O.O.

Search